De aanschaf van een sauna en de verzekering

De aanschaf van een sauna en de verzekering

Een sauna is alles behalve goedkoop en daarom wil je natuurlijk wel dat je hiervoor verzekerd bent. Het kan zijn dat een sauna kapot gaat door waterschade, brandschade of rookschade. In dit geval wil je wel goed verzekerd zijn, aangezien een sauna een flinke investering is. In dit artikel gaan we kijken hoe jouw nieuwe sauna het beste kunt laten verzekeren. Snel verder lezen dus wanneer je op het punt staat om een nieuwe sauna aan te schaffen.

Welke opties voor verzekeren heb je?

Natuurlijk kun je een aparte verzekering afsluiten voor de sauna, maar dan betaal je vaak de hoofdprijs en bovendien is dit overbodig. Het is slimmer om opstal verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je verzekerd voor alles wat in je huis staat. Mocht er iets gebeuren, zoals een inbraak, brand of waterschade dan worden deze spullen altijd verzekerd. Wel is het slim om de voorwaarden van de verzekeraar goed door te lezen, want sommige verzekeraars willen een sauna nog wel eens buiten beschouwing laten.

Daarnaast is het slim om de garantievoorwaarden van de verzekering goed door te lezen. Als je geluk hebt, heb je goede garantievoorwaarden en dan hoef je je nergens druk over te maken. Daarbij moet wel gezegd worden dat welke garantie dan ook geen zekerheid biedt voor brand, water of inbraakschade / verlies.

Hoe sluit je een opstalverzekering af?

Het is zeer eenvoudig om een opstalverzekering af te sluiten. Dit kun je binnen een paar minuten regelen. Wij raden je echter aan de tijd ervoor te nemen en de kleine lettertjes goed door te nemen. Zeker wanneer je een opstalverzekering afsluit voor de sauna die je onlangs hebt aangeschaft. Meer weten? Bekijk dan de opstalverzekering van unigarant.