De drie grootste pluspunten van een infraroodsauna

De drie grootste pluspunten van een infraroodsauna

Steeds meer huishoudens beschikken over een eigen infraroodsauna. En dat snappen we heel goed. Een infraroodsauna biedt namelijk zeer veel voordelen, zowel voor lichaam als geest. Benieuwd welke? In dit artikel lichten we de drie belangrijkste voor je toe..

Infraroodsauna gezondheidsvoordelen

Steeds meer huishoudens beschikken over een eigen infraroodsauna. En dat snappen we heel goed. Een infraroodsauna biedt namelijk zeer veel voordelen, zowel voor lichaam als geest. Benieuwd welke? In dit artikel lichten we de drie belangrijkste voor je toe.

Reinigt lichaam

Dat de sauna warm wordt, weet iedereen. Maar wat die warmte precies met je lichaam doet, is voor velen onbekend. Door de hoge tempratuur in de saunacabine, zal het lichaam zich proberen af te koelen door te zweten. Hierdoor worden toxische stoffen en andere afvalstoffen versneld afgevoerd. De sauna zorgt er dus voor dat het lichaam van binnenuit gereinigd wordt. Ook kan de warmte zorgen voor een versnelde stofwisseling, wat tevens bijdraagt aan een versnelde afvoer van afvalstoffen. De warmte zorgt daarnaast voor een betere bloedsomloop, waardoor de aanvoer van zuurstof en andere voedingsstoffen juist gestimuleerd wordt. Dit maakt de sauna een prima middel voor tijdens een detox programma.

Verbetering immuunsysteem

Mensen die regelmatig de sauna bezoeken, lijken over het algemeen minder vatbaar te zijn voor virussen. Hoewel het nooit wetenschappelijk is aangetoond, lijkt de sauna dus het immuunsysteem te verbeteren. Er bestaan slechts theorieën over hoe dat precies in z’n werk gaat. Zo zou de verhoogde lichaamstemperatuur zorgen voor een kunstmatige koortsreactie, die het afweersysteem versterkt. Hier is echter geen bewijs voor.

Ontspanning

Ook zorgt de sauna voor een groot mentaal voordeel. Hij helpt je namelijk te ontspannen. Door de warmte in de cabine is de sauna te vergelijken met een warm bad. Alle spieren ontspannen, waardoor je ook mentaal gezien beter tot rust kunt komen. Een sauna is daardoor een ideaal hulpmiddel om je hoofd leeg te maken en je even op te laden. De ontspanning in de spieren zorgt er tevens voor dat het lichaam sneller herstelt van eventuele blessures. Daarom wordt de sauna vaak gebruikt in combinatie met sport. Het is wel belangrijk dat je na het sporten niet te snel en te lang van de sauna gebruik maakt. Anders kan het lichaam teveel uitdrogen.