Lekkage door je sauna voorkomen

Lekkage door je sauna voorkomen

Voor veel woningbezitters vormt een lekkage een van de grootste ergernissen. Dit is niet voor niets, want een lekkage kan voor een ernstige waterschade aan je woning zorgen! Daarbij is het vaak erg lastig om de bron van een lekkage zelf te achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage die veroorzaakt wordt door een minutieuze beschadiging aan je leidingen in huis. Een van de plekken in huis waar een dergelijke lekkage rond je leidingen kan ontstaan is de sauna. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verkeerd aangesloten sauna, een slecht onderhouden sauna, enzovoorts. Voorkom een ernstige waterschade door de leidingen rond de sauna regelmatig te controleren. 

Lekkages voorkomen rond de sauna

Er zijn verschillende potentiële oorzaken van lekkages rond de sauna in je woning. Zo kan een lekkage ontstaan zijn doordat leidingen beschadigd zijn geraakt bij het installeren van de sauna, als gevolg van slijtage aan de leidingen die naar een kraantje in de sauna lopen, enzovoorts. Het kan erg lastig zijn om een dergelijke lekkage zelf te voorkomen, waardoor het raadzaam is om een sauna altijd door vakmensen te laten installeren. Datzelfde geldt voor het uitvoeren van onderhoud aan de leidingen rond de sauna. Schakel hier altijd een loodgieter voor in!

 

Hulp bij het oplossen van lekkages

Mocht het voorkomen van een lekkage niet meer mogelijk zijn, dan kun je een lekkage verhelpen door een loodgieter in te schakelen. Loodgieters beschikken over de benodigde kennis, ervaring en hulpmiddelen om lekkages snel en vakkundig aan te pakken. Des te sneller je een lekkage rond de sauna laat verhelpen, des te kleiner is de kans op een blijvende waterschade. Waterschade in de buurt van een sauna komt onder meer voor in de vorm van schimmelplekken op de wanden van de sauna, rottende plekken in het hout van de sauna, enzovoorts.