Reüniedate: is de sauna een goede tip?

Reüniedate: is de sauna een goede tip?

Ken je dat? Je relatie is uit, maar je wilt je ex terug. Via verschillende stappen kun je je ex weer terugwinnen. Een belangrijke stap is daarbij weer op date gaan met je ex (ook wel de ‘reüniedate’ genoemd). Wat is hiervoor een goeie tip? Is de sauna een goede locatie? We vroegen het relatiecoach Tim Dunant.

Wat is een reüniedate?

Er zullen ook mensen dit lezen en denken: wat is een reüniedate? De reüniedate heeft als doel om de vlam die bij jouw ex gedoofd is weer aan te wakkeren. “Het is een zeer belangrijke stap in het terugwinnen van je ex,” zo vertelt Tim. “Wat ook de reden is dat je relatie uitging, je moet met een serie dates weer proberen je relatie te redden.” Het succespercentage is hoog, volgens de relatiecoach, die zich vooral specialiseert in relatieproblemen als (de gevolgen van) vreemdgaan, liefdesverdriet en bindingsangst. “Maar dan moet je het wel goed aanpakken,” aldus de coach.

Sauna tijdens eerste reüniedate?

Als saunaliefhebber is het logisch dat je de sauna oppert als eerste reüniedate. Wat vindt Tim? “Lastig. Als je ex een vrouw is, zal ze het gebaar waarschijnlijk niet waarderen,” denkt Tim. “Een vrouw heeft vaak meer tijd nodig om zich op haar gemak te voelen, en zal niet meteen zichzelf letterlijk bloot willen geven. Bij een man is de kans groter dat hij ervoor in is. Dit kan in je voordeel werken, omdat je een man juist moet verleiden door zijn seksuele fantasieën opnieuw te prikkelen. Een sauna kan daarbij helpen. Ik zou dit alleen niet op de eerste date doen. Kijk hoe het loopt bij de eerste date, en stel het eventueel voor bij de tweede of misschien zelfs derde reüniedate. Als je ex ervoor in is, is het in ieder geval een teken dat het terugwinnen goed gaat!”

Wanneer is de sauna een aanrader?

Volgens Tim is de sauna een goede plek om de vlam weer aan te wakkeren zodra je ex zich weer op zijn gemak begint te voelen. “Ook als je weer een tijd bij elkaar bent, kan de sauna de zintuigen prikkelen. Zo houd je de vlam in de relatie lekker fel,” legt Tim uit. “Het kan absoluut een mooi uitje zijn, ook in een gezonde relatie.”